Het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen Nederlandse werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling: het STAP-budget. Op verschillende momenten in het jaar kun je deze subsidie aanvragen. 1 september is het volgende aanvraagmoment. Wat je precies hebt aan dit budget? En hoe je bepaalt wat je ermee doet? Wij leggen je het uit!

Wat is het STAP-budget?

De overheid vindt het belangrijk dat werkzoekenden de mogelijkheid hebben zich te (blijven) ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Daarom kon je als werkende en werkzoekende scholings- en opleidingskosten aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting.
Sinds 1 januari 2022 kan dit niet meer. In plaats daarvan heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Dit staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een subsidieregeling van maximaal € 1.000 per jaar die je kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling.

Wat kun je met het STAP-budget?

Met deze overheidssubsidie kun je een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om je voor te bereiden op een andere baan, of om meer werkzaamheden binnen je huidige functie uit te voeren. Je kunt het budget gebruiken voor een specifieke lijst opleidingen, trainingen en cursussen.
In totaal zijn er vijf momenten in 2022 dat je je kunt aanmelden voor het STAP-budget. De eerste twee momenten waren in maart en mei. Het derde moment is op 1 juli. Per keer is er een bepaald bedrag beschikbaar. Is dit op? Dan kun je geen aanvraag meer indienen. Wees er dus snel bij. Op deze website van het UWV kun je je aanmelden voor het STAP-budget.

Onze coaches helpen je graag verder!

Maak je al gebruik van het STAP-budget, maar weet je niet zo goed what’s next? Of zou je het STAP-budget graag willen gaan gebruiken, maar heb je nog geen idee waarvoor precies? Dan is ons coachingstraject wat voor jou! Onze coaches kunnen bijvoorbeeld met je meekijken welke opleiding of cursus je kunt gaan volgen. Of welke banen mooi aansluiten bij je opleiding of cursus. Zo helpen ze je het meeste uit je STAP-budget te halen.

En goed om te weten: Werkprikkel heeft niets te maken met het STAP-budget. Dit wordt dus niet afgetrokken van je STAP-budget of welke aangevraagde subsidie dan ook. Dus wacht niet langer en schrijf je meteen in!

GERELATEERDE BERICHTEN
Datum: 23-01-2023

Werkprikkel is met succes afgerond!

We lopen allemaal weleens tegen belangrijke vragen aan over ons werk. Wat vind ik écht leuk om...
Lees meer
Datum: 08-08-2022

2.000 inschrijvingen!

De zomervakantie is in volle gang 🌞 En niet alleen de thermometer schiet omhoog deze dagen; onze

Lees meer
Datum: 09-05-2022

700 deelnemers gingen je voor!

De vlag hangt uit! Onlangs ontvingen wij onze 700e aanmelding – en dat is reden voor een

Lees meer
Ja, ik wil meer weten!

Vragen of advies nodig?

Stuur gerust een mailtje met je vraag!

JA, IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE ONTVANGEN

Naam*
Toestemming*

Let op! Bijna alle trajecten zijn inmiddels vergeven. Wil je zeker weten dat je
kunt deelnemen? Schrijf je hier direct in.