Even kennismaken met...

Evelijn Vissers

Was hiervoor: Werkzaam in de consultancy
Coachingstijl: Positief, actief, energiek

Anderen een stap verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling
Hi, ik ben Evelijn! Als zelfstandig coach en trainer ben ik sinds kort aangesloten bij Werkprikkel als loopbaancoach. Vanuit deze rol help ik mensen een stap verder in hun professionele carrière. Mijn carrière begon bij een consultancybureau gericht op de retailsector. Hier werkte ik als consultant aan strategische vraagstukken, gaf ik trainingen aan organisaties als HEMA en Ahold en doceerde ik het vak Retailmarketing aan de Universiteit van Amsterdam. Drie jaar geleden kwam mijn leven door een zware hersenschudding opeens even stil te staan. Deze stilstand betekende ook bewustwording van wat ik écht belangrijk vindt: anderen een stap verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik besloot het roer om te gooien en volgde verschillende (loopbaan)coach opleidingen.

Zo ziet een loopbaantraject eruit
Vanuit Werkprikkel verzorg ik loopbaantrajecten. Laagdrempelige trajecten om mensen in de retail tijdens een intake en twee sessies een kick-start te geven richting werkgeluk. Tijdens de eerste sessie gaan we in op de persoonlijkheidstesten en loopbaanscan die je al hebt ingevuld. Vaak weten we al redelijk goed wie we zijn, maar er de juiste woorden aangeven om zo gericht te kunnen gaan zoeken kan nog uitdagend zijn. Samen zorgen we ervoor dat alles wat je al weet over jezelf én de nieuwe inzichten uit de testen en gesprekken samenkomen in een persoonlijke pitch.

Waardevolle informatie verzamelen
Als je weet wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je talenten, dan is de volgende vraag: welke baanrichtingen passen bij mij? Voor de tweede sessie ga je met concrete opdrachten aan de slag om dit te onderzoeken. Zo ga je bijvoorbeeld op LinkedIn zoeken op jouw belangrijkste eigenschappen en talenten. Wat doen anderen mensen doen die zich hiermee profileren en hoe zijn ze hier gekomen? Uit deze zoektocht komen vaak één of meerdere zoekrichtigen naar voren. Vervolgens kijken wat jij verder nog nodig hebt om stappen te kunnen gaan zetten. Denk aan je online profilering en netwerkvaardigheden. Tijdens en tussen de sessies door verzamel je veel waardevolle informatie. Daarom stellen we een checklist op, zodat je precies weet wat jouw must-haves, nice-to-haves en no-go’s zijn als het gaat om een baan. Na deze twee sessies heb jij genoeg handvatten om een nieuwe baan te gaan vinden en je carrière een boost te geven!