Even kennismaken met...

Marjolijn van Beek

“Investeren in jezelf is het allergrootste cadeau dat je jezelf kan geven”

Waarom adviseer jij een loopbaancoach?
In de drukte van het dagelijks leven is het makkelijk om jezelf te vergeten. Toch is investeren in je ontwikkeling het grootste cadeau dat je jezelf kunt geven. Het is niet egoïstisch; integendeel, het stelt je in staat om niet alleen goed voor anderen te zijn, maar in de eerste plaats goed voor jezelf. Aangezien werk een aanzienlijk deel van ons leven beslaat, kan een loopbaancoach je helpen ontdekken wie je bent en het pad naar jouw geluk uitstippelen.

Hoe ziet een coachtraject met jou eruit?
Een coachtraject begint met een online intake om kennis te maken en te kijken hoe ik en de inzet van de scholingsvoucher kunnen helpen. Daarna volgt er wanneer nodig een tweede gesprek, soms met interessante tests om de focus scherp te stellen. Als je al weet wat je wilt, kan de online intake voldoende zijn, zodat jij de scholingsvoucher kan inzetten waar jij je wilt ontwikkelen!

Wat kan een deelnemer met de voucher en hoe help jij hen om die voucher op de juiste manier in te zetten?
De (scholings)voucher is een stimulans voor werknemers om zich voor verder te ontwikkelen. Wat voor mij een belangrijke vraag is: wil jij dit of wil je werkgever dit? Het gaat er namelijk écht om waar jij je in wil ontwikkelen. In een gesprek kijken we samen naar de behoeftes en hoe we de voucher zo goed mogelijk kunnen inzetten. Met deze scholingsvoucher kan jij werken aan jouw (werk)geluk!

Heb je een voorbeeld van een kandidaat die een bijzondere of leuke stap heeft gezet?
Een inspirerend voorbeeld is dat iemand die ik eerder gecoacht heb, een aanvraag deed voor een scholingsvoucher. Toen ik de aanvraag bekeek, zag ik dat deze persoon ergens anders werkte dan voorheen. Het eerdere coaching traject heeft diegene over de streep getrokken om van baan te wisselen voor meer (werk)geluk. Als kers op de taart vroeg deze persoon dus ook nog de scholingsvoucher aan om zichzelf verder te ontwikkelen.

Wanneer is voor jou een traject geslaagd?
Het mooiste aan coach zijn, is mensen bewust maken van zichzelf, hen de mogelijkheden laten zien en onrust in het hoofd wegnemen. Een coachtraject is voor mij geslaagd wanneer iemand zijn of haar horizon verbreed is. Soms is een coachgesprek het zaadje dat geplant moet worden voor verdere ontwikkeling. Ik ben blij dat ik daar aan kan bijdragen.

Wat is het mooiste compliment dat je als coach ooit hebt gekregen?
Het mooiste compliment dat ik heb gekregen is dat ik heel makkelijk contact maak en zorg voor herkenning door mijn eigen verhaal te delen. Ik heb zelf ook vaak een loopbaancoach gehad om mijn eigen geluk te bevorderen. Ik krijg vaak terug dat mensen het fijn vinden dat ik dat deel en dat ze beseffen dat ze er niet alleen voor staan.