Ervaringen

“Ik doe nu werk dat ik véél leuker vind, maar tot mijn coachgesprek nooit heb overwogen.”

Ik zat al zo’n 10 jaar in de contractcatering, maar heb het er nooit écht naar mijn zin gehad. Toen kwam corona. Dat dwong me wel om eens goed na te denken over mijn toekomst. Helemaal toen mijn werkgever me een andere rol wilde geven, wist ik: ik moet op zoek naar iets anders.

Nieuw perspectief
Dankzij Pascal ben ik heel anders naar mijn situatie gaan kijken. Zo weet ik nu dat het oké is om niet exact te weten wat je wilt. Het gaat er meer om wat je wél weet en hoe je dit concreet kunt maken. Na elk gesprek kreeg ik een opdracht mee, waar ik dan mee aan de slag ging. Van een moodboard maken tot in gesprek gaan met mensen in mijn netwerk. De uitkomsten hiervan bespraken we dan in het volgende gesprek. Alles om mij zoveel mogelijk handvatten te geven om de juiste keuze te maken.

Zelfkennis
Ook heb ik meer over mezelf geleerd. Zo heb ik een persoonlijkheidstest en een arbeidsmarktscan gemaakt. Dit was echt enorm waardevol. Ineens kan ik mijn sterke en slechte kwaliteiten veel beter benoemen – iets wat ik eerst altijd erg moeilijk vond bij een sollicitatie. En door de scan weet ik nu dat de ideeën die ik in mijn hoofd had, ook daadwerkelijk goed bij mij passen. Een fijne bevestiging dus!

Ik weet nu welke richting ik op wil en wat ik nog allemaal moet onderzoeken en regelen om daar te komen. Dit geeft mij ontzettend veel rust. En ook niet onbelangrijk: de gesprekken waren ook nog eens ontzettend gezellig.

Gewoon doen
Tegen mensen die zich herkennen in mijn situatie en twijfelen over coaching: gewoon doen. Ik raad het echt iedereen aan. Want wat is het ergste dat er kan gebeuren? Misschien leer je wel heel veel over jezelf, zoals ik. Of realiseer je je dat je huidige baan wél de perfecte match is.