Ervaringen

“Ik doe nu werk dat ik véél leuker vind, maar tot mijn coachgesprek nooit heb overwogen.”

Ik zat al zo’n 10 jaar in de contractcatering, maar heb het er nooit écht naar mijn zin gehad. Toen kwam corona. Dat dwong me wel om eens goed na te denken over mijn toekomst. Helemaal toen mijn werkgever me een andere rol wilde geven, wist ik: ik moet op zoek naar iets anders.

Nieuw perspectief
Gelukkig kon ik de hulp inschakelen van een coach van Werkprikkel. Hij nam alle tijd voor ons gesprek over mijn zorgen en wensen. Daarna heeft hij me met de arbeidsmarktscan laten inzien waar ik eigenlijk goed in ben. En wat blijkt? Qua kwaliteiten zat ik helemaal niet op mijn plek in de catering. Waar ik nu werk, zit ik dat wel: de ouderenzorg.

Ik heb het nu enorm naar mijn zin, ga écht met plezier naar m’n werk ’s ochtends. Ik heb hier namelijk het idee dat ik het verschil kan maken voor mensen. Toch bijzonder, want ik had er eerder nooit aan gedacht om te solliciteren bij een woon-zorgcentrum. Mijn coach wees me erop dat dit werk goed bij mij zou passen, daarom heb ik het maar een kans gegeven. Gelukkig maar, kan ik achteraf zeggen!

Benieuwd of wij ook in jouw sector een aanbod hebben?