Ervaringen

“Dankzij de fijne gesprekken met mijn coach zet ik met frisse energie nieuwe stappen richting de arbeidsmarkt”

Stel: je bent afgestudeerd en hebt vervolgens geen idee what’s next. Dit overkwam Nicole. Nicole studeerde Lifestyle Transformation Design en raakte na een hobbelige afstudeerperiode de passie voor haar vak kwijt. Ze vluchtte in tijdelijke bijbanen en was steeds minder bezig met haar creativiteit. “Ik zat mijzelf enorm in de weg. Dit moest en kon anders en ik besloot op zoek te gaan naar een loopbaancoach. Helaas zit hier meestal een flink prijskaartje aan. Totdat ik al scrollend op Instagram de advertentie van Werkprikkel zag. Een gratis coachtraject! Ik heb me direct ingeschreven. Zo startte mijn avontuur met coach Anne.’’

Laagdrempelig
“Mijn aanmelding via werkprikkel.nl was met 2 clicks geregeld. Nog geen uur later ontving ik een mail dat ik gekoppeld was aan Anne. Het gemak en de snelheid, echt heel fijn was dat. De klik met Anne was meteen goed. Ze was precies de kritische en nuchtere coach die ik zocht. Tijdens onze gesprekken wist ze mij meteen te prikkelen. Wat ik fijn vond is dat het helemaal niet ging om de werkende Nicole. Maar juist heel erg om wie ik ben en wat ik nodig heb om de juiste baan te vinden. Stiekem wist ik dit al. Alleen de stappen ernaar toe leken altijd groot. Anne liet mij inzien dat ik ook kleine stappen kan zetten. Zo ging ik aan de slag met verschillende oefeningen en kreeg ik steeds meer inzicht. Mijn idee vormde zich naar een concreet en bovenal haalbaar plan.”

Meer in balans
“Inmiddels ben ik een stuk relaxter en heb ik meer rust in mijn hoofd. Ik heb zelfs mijn creativiteit hervonden! Het voelt echt alsof ik een stukje balans terug heb. Wat mijn volgende stap gaat zijn? Ik ga een korte opleiding tot interieurstylist volgen en ondertussen op zoek naar een (tijdelijke) baan die daar meer bij past. Eentje die mij meer uitdaagt. Want dat is iets wat ik mis in mijn huidige baan.

Voor mij was Werkprikkel echt een reflectiemoment. Ik zit compleet anders in mijn vel en heb echt weer zin om aan de slag te gaan. Iets wat ik een paar maanden geleden nooit voor mogelijk had gehouden. Ik had dit eerder moeten doen. Kortom: ik raad het iedereen aan!”

 

Benieuwd of wij ook in jouw sector een aanbod hebben?