Ben jij al klaar voor 2022?

Goede voornemens, wie heeft ze niet?

Meer sporten, minder drinken, meer tijd met je naasten doorbrengen. Goede voornemens, wie heeft ze niet? Het nieuwe jaar is een uitstekend moment om eens rustig vooruit te kijken en je eigen toekomst uit te stippelen. Óók op werkgebied. Goede werkvoornemens kunnen jou helpen om 2022 met een boost van start te gaan én helemaal klaar te zijn voor de jaren erna. Wat wil je in de toekomst minder, meer of anders doen? En hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Als je wilt, kun je hier de hulp van een ervaren werkcoach voor inschakelen: die helpt jou met een plan voor de toekomst – en het kost jou helemaal niets.

Een stukje verder in de toekomst

Door automatisering en online shoppen verdwijnen er de komende jaren banen in onze branche. Daarnaast zal het werk sterk veranderen. Voor jou als winkelmedewerker is het belangrijk dat je meebeweegt met deze ontwikkelingen. Gelukkig heb je daar nog wel even voor – binnen een jaar zal echt niet ineens het hele winkellandschap compleet veranderen. Maar het kan geen kwaad om je al voor te bereiden in 2022.

De belangrijkste skills van overmorgen…

Uit verschillende onderzoeken blijkt welke vaardigheden we in de toekomst moeten hebben om zij aan zij te werken met computers en automatische processen. Dit zijn ‘zachte skills’ als probleemoplossend denken, aanpassingsvermogen, creatief denken en communicatievaardigheden. Dikke kans dat het met die laatste wel goed zit als je in de winkel werkt. Maar om jouw plekje op de arbeidsmarkt veilig te stellen, is het verstandig ook met de andere skills aan de slag te gaan.

…maar ook van morgen

Maar ook op kortere termijn zijn er altijd dingen die je anders of beter kunt doen. Verdiep je bijvoorbeeld eens in winkelinrichting, richt je op contact met klanten of werk aan je verkoopskills: allemaal vaardigheden die je gelijk in de winkel kunt gebruiken. Leuk voor jou, omdat je meer plezier uit je werk haalt. Maar ook goed voor je toekomst.

Hulp bij je toekomst?

Het is duidelijk: er is een hoop waar je in het nieuwe jaar mee aan de slag kunt, voor de korte én langere termijn. Nu moet je alleen nog bedenken welke kant je op wilt. Dat kan knap lastig zijn. Daarom hebben we goed nieuws voor je: de werkcoaches van Werkprikkel helpen jou daar graag – en gratis – bij. Ze voeren uitgebreide gesprekken met je, helpen je ontdekken waar je goed in bent en wat voor werk bij je past, en stellen samen met jou een plan van aanpak op. Zo weet je precies hoe je je optimaal voorbereid op de toekomst.

Meld je gratis aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Wil jij snel mogelijk aan de slag met je werktoekomst? Schrijf je dan gratis in voor een persoonlijk ontwikkeltraject:

Schrijf je hier in

GERELATEERDE BERICHTEN
Datum: 23-01-2023

Werkprikkel is met succes afgerond!

We lopen allemaal weleens tegen belangrijke vragen aan over ons werk. Wat vind ik écht leuk om...
Lees meer
Datum: 08-08-2022

2.000 inschrijvingen!

De zomervakantie is in volle gang 🌞 En niet alleen de thermometer schiet omhoog deze dagen; onze

Lees meer
Datum: 04-08-2022

Het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen Nederlandse werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling: het

Lees meer
Ja, ik wil meer weten!

Vragen of advies nodig?

Stuur gerust een mailtje met je vraag!

JA, IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE ONTVANGEN

Naam*
Toestemming*

Let op! Bijna alle trajecten zijn inmiddels vergeven. Wil je zeker weten dat je
kunt deelnemen? Schrijf je hier direct in.