STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen Nederlandse werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling: het STAP-budget. Op verschillende momenten in het jaar kun je deze subsidie aanvragen. 1 juni is het eerstvolgende aanvraagmoment. Wat je precies hebt aan dit budget? En hoe je bepaalt wat je ermee doet? Onze coaches helpen je graag!

Wat is het STAP-budget?

De overheid vindt het belangrijk dat werkzoekenden de mogelijkheid hebben zich te (blijven) ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Daarom kon je tot 1 januari 2022 als werkenden en werkzoekenden eventuele kosten die je maakte voor bijvoorbeeld scholing aftrekken bij de aangifte inkomstenbelasting.
Sinds 1 januari kan dit niet meer. Daarom heeft de overheid het STAP-budget in het leven geroepen. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Het STAP-budget is een subsidieregeling van maximaal €1000 per jaar welke je speciaal kan gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Zo kan je een opleiding, training of cursus volgen.

Wat kun je met het STAP-budget?

Met deze overheidssubsidie kun je een opleiding, training of cursus volgen. Bijvoorbeeld om je voor te bereiden op een andere baan, of om meer werkzaamheden binnen je huidige functie uit te voeren. Je kunt het budget gebruiken voor een specifieke lijst opleidingen, trainingen en cursussen.
In totaal zijn er vijf momenten in 2022 dat je je kunt aanmelden voor het STAP-budget. De eerste was op 1 maart, 1 juni is het tweede moment. Per keer is er een bepaald bedrag beschikbaar. Is dit op? Dan kun je geen aanvraag meer indienen. Wees er dus snel bij. Op deze website van het UWV kun je je aanmelden voor het STAP-budget.

Hoe kunnen wij je helpen?

Het is niet altijd makkelijk om te bedenken hoe jij je wilt of moet ontwikkelen om prettig te blijven werken. Daarom helpen de coaches van Werkprikkel je daar graag bij – helemaal gratis. Werkprikkel is een coachingstraject voor alle Nederlandse inwoners tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd. Het traject bestaat uit 4 gesprekken met jouw eigen werkcoach. Deze kunnen over van alles gaan. Je kunt bijvoorbeeld met jouw coach kijken welke opleiding of cursus je met het STAP-budget kunt gaan volgen. Of misschien ben je al bezig met een opleiding en wil je juist weten welke banen hier mooi op aansluiten. Éen ding is zeker: wie jij bent en wat je graag wilt doen, staat centraal.

Werkprikkel heeft niets te maken met het STAP-budget. En wordt niet af getrokken van je STAP-budget of welke aangevraagde subsidie dan ook. Maar onze coaches kunnen je wel uitstekend helpen bedenken hoe jij je STAP-budget het beste kunt gebruiken voor je werk!

Win-win dus!

Zo werkt Werkprikkel

Ons enige doel: er samen met jou voor zorgen dat jij nog jaren prettig aan het werk blijft. Dankzij subsidies van de overheid kunnen we jou daar bovendien helemaal gratis bij helpen. Dat ziet er zo uit:

1. Je meldt je gratis aan en vult je gegevens in. Hier sturen wij je een bevestiging van.
2. Je maakt je profiel compleet met een kopie van je id (waarop je BSN zichtbaar is).
3. Je ondertekent de toestemmingsverklaring.
4. Wij kiezen de beste coach voor je uit. Die neemt zo snel mogelijk contact met jou op.
5. Je krijgt toegang tot je persoonlijke online leeromgeving zodat je de arbeidsmarktscan kunt maken.
6. Samen met je coach ga jij aan de slag met jouw werktoekomst. Veel plezier!

Ja, ik wil meer weten!

JA, IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE ONTVANGEN

Naam*
Toestemming*

Let op! Bijna alle trajecten zijn inmiddels vergeven. Wil je zeker weten dat je
kunt deelnemen? Schrijf je hier direct in.