Zelf gaan cateren doe je zo

Vrouw bakt taartjes

Met deze 3 stappen kun jij direct aan de slag

De contractcatering heeft het al bijna twee jaar zwaar te verduren. De coronapandemie en het thuiswerkadvies brengen veel bedrijven in de problemen en een hoop banen in gevaar. Werk jij in de contractcatering? Dan heb je waarschijnlijk al veel collega’s zien vertrekken, en heb jij misschien wel grote zorgen over jouw eigen toekomst. Veel mensen in de sector hebben de droom om een eigen cateringbedrijf te starten. Geldt dat ook voor jou? Met deze 3 stappen kun je binnenkort zelf gaan cateren.

Stap 1. Bedenk wat je precies wilt

Heb jij last van de onzekerheid in de contractcateringsector? Dan is het misschien een oplossing om zelf te gaan cateren. Een spannende stap, maar het kan je uiteindelijk een hoop opleveren: meer geld, werkplezier en verantwoordelijkheid bijvoorbeeld. Bedenk of je het ziet zitten om als baas van je eigen cateringbedrijf aan de slag te gaan. En zo ja, wat je dan precies wilt maken en verkopen.

Stap 2. Zet een plan op papier

Je hebt natuurlijk al veel ervaring met catering. Toch is het aan te raden om goed stil te staan bij je toekomstplannen als je voor jezelf wilt beginnen. Wat wil je maken, hoe wil je dat bij je klanten krijgen en wie zijn die klanten eigenlijk precies? Uit je ondernemingsplan moet blijken wat je precies wilt verkopen, wie je doelgroep is en hoe je gaat verdienen met je kook-, bak- en caterinspanningen.

Stap 3. Roep de hulp in van anderen

Voor jezelf beginnen is een grote beslissing. Vraag daarom anderen eens om raad. Wat denken je vrienden en familie van je plan? En heb je bedacht wat je graag wilt verkopen, check dan eens bij je beoogde doelgroep of zij daar wel op zitten te wachten. Ook kan het heel goed helpen om de hulp van een deskundige in te schakelen. Zoals een werkcoach: die heeft veel verstand van de arbeidsmarkt en kan jou helpen ontdekken wat je wilt, waar je goed in bent en hoe je het beste bouwt aan je nieuwe cateringbedrijf.

De werkcoaches van Werkprikkel helpen je daar tijdelijk helemaal gratis bij. Zij nemen uitgebreid de tijd om jou te leren kennen en laten je de beproefde arbeidsmarktwaardescan doen. Zo helpen ze jou stap voor stap aan een plan van aanpak voor de toekomst.

Meld je gratis aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Wil jij de volgende stap zetten in je loopbaan? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor ons persoonlijke ontwikkeltraject.

Schrijf je hier in

GERELATEERDE BERICHTEN
Datum: 23-01-2023

Werkprikkel is met succes afgerond!

We lopen allemaal weleens tegen belangrijke vragen aan over ons werk. Wat vind ik écht leuk om...
Lees meer
Datum: 08-08-2022

2.000 inschrijvingen!

De zomervakantie is in volle gang 🌞 En niet alleen de thermometer schiet omhoog deze dagen; onze

Lees meer
Datum: 04-08-2022

Het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen Nederlandse werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling: het

Lees meer
Ja, ik wil meer weten!

Vragen of advies nodig?

Stuur gerust een mailtje met je vraag!

JA, IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE ONTVANGEN

Naam*
Toestemming*

Let op! Bijna alle trajecten zijn inmiddels vergeven. Wil je zeker weten dat je
kunt deelnemen? Schrijf je hier direct in.