Ervaringen

"Over een aantal jaar ga ik met pensioen en als het kan, wil ik graag iets eerder. Voor mij dus de ultieme kans om dit gratis uit te zoeken."

Peter werkt al 42 jaar als vliegtuigtechnicus, waarvan de laatste jaren bij KLM Cityhopper. Met 250 collega's vormt hij een hecht team dat dag in, dag uit zorgt voor de technische staat van de vliegtuigen.

Mogelijkheid voor gratis financieel advies
“Twee maanden geleden kregen we de kans om deel te nemen aan een financiële analyse via Werkprikkel, omdat we in de Metalektro-branche werken. Dat wilde ik en met mij veel andere collega’s wel! Over een aantal jaar ga ik met pensioen en als het kan, wil ik graag iets eerder. Voor mij dus de ultieme kans om dit gratis uit te zoeken.
 
Financieel overzicht creëren
Eerst ging ik kijken naar mijn huidige uitgavepatroon en de kosten die ik heb. Hiervan mocht ik zelf een overzicht maken, dus ik moest er wel even voor gaan zitten. Dit kon ik vervolgens online invullen. Daarna heb ik samen met een financieel coach gekeken naar alle data en de financiële mogelijkheden voor mijn (werk)toekomst.
 
Eerder met pensioen?

Aangezien ik 62 jaar ben, komt mijn pensioen toch best snel dichtbij. Het leek mij altijd al heerlijk om wat eerder met pensioen te gaan. Als ik er iets mee wil, is dit de kans om het uit te zoeken, dacht ik. Dus dat heb ik gedaan. De duidelijkheid die het opleverde, samen met de waardevolle tips, vond ik erg fijn. Ik zou het zonder twijfel iedereen aanraden.

Waardevolle ervaring
Eerder stoppen met werken bleek een reële optie te zijn. Met mijn leeftijd, de mogelijkheid van een regeling voor vervroegde uittreding (RVU) en voldoende reserves, werd me geadviseerd om gewoon te doen waar ik gelukkig van zou worden. Het voelt als een bevrijding om deze stap te overwegen. Geen twijfels meer, alleen maar enthousiasme voor de toekomst!”

‘Peter is een gefingeerde naam. Zijn echte naam is bij ons bekend.’

Benieuwd of wij ook in jouw sector een aanbod hebben?