Vind jij je werk nog leuk?

Met deze test ontdek je het gelijk!

Vanaf je eerste baantje tot je pensioen besteed je ontzettend veel tijd aan je werk. Wel zo fijn als je het daar naar je zin hebt. Zo niet, dan kun je misschien beter op zoek naar een andere baan. De pensioenleeftijd schuift steeds verder op, waardoor we langer moeten blijven werken. Bovendien kán werk erg leuk zijn: vanwege het werk zelf, je baas of je collega’s. Zonde als je elke dag met tegenzin naar je werk gaat, toch? Met deze test krijg je eindelijk antwoord op de vraag: vind ik mijn werk nog leuk?

1. Ga je weleens met tegenzin naar je werk?
a) Ja, regelmatig of altijd.
b) Heel soms of nooit.

2. Na een werkdag…
a) …ben ik verschrikkelijk moe en heb ik nergens zin in.
b) …barst ik van de energie en doe ik graag nog allemaal leuke dingen.

3. Tel jij de uren van een werkdag af?
a) Ja, ik kan niet wachten tot ik weer naar huis kan.
b) Nee, ik heb (genoeg) naar m’n zin op werk.

4. Heb jij het idee dat je op werk jezelf kunt zijn?
a) Nee, ik doe me op werk anders voor dan ik ben.
b) Ja, en mijn collega’s waarderen mij daarom.

5. Doe je precies waar je goed in bent op werk?
a) Nee, ik heb het idee dat mijn talenten niet goed worden gebruikt.
b) Ja, ik krijg alle ruimte om te doen waar ik goed in ben en voel me gewaardeerd.

6. Als iemand op een verjaardag jou vraagt naar je werk, wat doe je dan?
a) Kort antwoorden, daarna zo snel mogelijk door naar het volgende onderwerp.
b) Uitgebreid en enthousiast vertellen over mijn werk en collega’s.

Toe aan iets nieuws?

Heb jij bij een of meer vragen antwoord A gekozen? Dan is het misschien goed om eens een andere baan te overwegen. De werkcoaches van Werkprikkel kunnen je daar tijdelijk gratis bij helpen. Ze nemen uitgebreid de tijd om samen met jou uit te zoeken wat je leuk zou vinden en welke banen bij je passen. Bovendien krijg je via de arbeidsmarktwaardescan uitgebreid inzicht in jouw vaardigheden. Ten slotte stellen jullie samen een concreet plan van aanpak op, zodat je duidelijk vastlegt hoe jij binnenkort blij wordt van je baan.

Meld je gratis aan voor een persoonlijk ontwikkeltraject

Wil jij de volgende stap zetten in je loopbaan? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in voor ons persoonlijke ontwikkeltraject.

Schrijf je hier in

GERELATEERDE BERICHTEN
Datum: 23-01-2023

Werkprikkel is met succes afgerond!

We lopen allemaal weleens tegen belangrijke vragen aan over ons werk. Wat vind ik écht leuk om...
Lees meer
Datum: 08-08-2022

2.000 inschrijvingen!

De zomervakantie is in volle gang 🌞 En niet alleen de thermometer schiet omhoog deze dagen; onze

Lees meer
Datum: 04-08-2022

Het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kunnen Nederlandse werkenden en werkzoekenden een subsidie aanvragen voor scholing en ontwikkeling: het

Lees meer
Ja, ik wil meer weten!

Vragen of advies nodig?

Stuur gerust een mailtje met je vraag!

JA, IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE ONTVANGEN

Naam*
Toestemming*

Let op! Bijna alle trajecten zijn inmiddels vergeven. Wil je zeker weten dat je
kunt deelnemen? Schrijf je hier direct in.